Kurban Bayramı’nda Yunanistan oldukça ön plana çıkan bir seyahat rotası olarak biliniyor. Yunanistan, Avrupa, Asya ve Afrika’nın kavşağında yer almaktadır. Uzun tarihi ve uygarlığı ile Yunanistan, sanat ve kültürün doğum yeri olarak bilinir. Felsefeden, edebiyatta, matematikten, dramada, siyasette ve hatta sporda öncü olan ülkenin turizm değeri konumundadır. “Yunanistan Gezi Rehberi” yazımızda, ülkedeki rekabet eden cazibe merkezlerinin genel bilgilerini ve farklı özelliklerini derledik.

Başkent Atina

Yunan uygarlığının merkezi olan Atina, birçok cazibe merkezi ile dünyanın her yerinden turist ağırlamaktadır. Tabii ki Avrupa’nın önemli ülkelerinden biri olan Atina gibi tarihi şehirlere sahip olan Yunanistan, turizmde her zaman aktif olmuştur. Her yıl binlerce turisti ağırlayan şehirde, metropolün dokusunu yakından görmek, antik çağlardan beri var olan ticaret ve kültür atmosferinin tadına varmak keyifli bir deneyim olacaktır.

Partheon Tapınağı

 

Parthenon, Akropolis’e bakan tepede bulunan Atina’nın en ikonik yapılarından biridir. MÖ 5. yüzyılın ortalarında inşa edilmiş ve Yunan tanrıçası Bakire Athena’ya adanmıştır. Akropolis üzerinde bulunan bu tapınak, dünyanın en nadide manzaralarından birine sahip ve klasik antik çağda en büyük tapınak olarak biliniyor.

Dor üslubunda inşa edilmiş olup, klasik Yunan mimari üslubunun en sade örneklerinden biridir. Bu tapınak aynı zamanda Dor mimarisinin başlangıç ​​noktası olarak da bilinir. Yunanistan’da şimdiye kadar yapılmış en büyük Dor tapınağı olan Parthenon’un inşası tam 15 yıl sürmüştür.

Akropolis

Akropolis, Batı dünyasının en önemli antik yerlerinden biri olarak kabul edilir ve Parthenon’un taç giyme töreni için çok önemli bir gezi noktası olduğu bilinir. Akropolis, şehir merkezine çok yakın bir tepede yer almakta ve Atina’nın hemen her yerinden görülebilmekte ve şehri resmi olarak korumaktadır. Geçmişte şehrin en kutsal binaları, daha sonra Atina’nın en güvenli yeri olarak kabul edilen tepeler üzerine inşa edilmiştir.

Akropolis, Atina’nın en büyük sembollerinden biridir ve kelimenin tam anlamıyla “yüksek şehir” anlamına gelir. MÖ 5. yy.’da Atinalılar tarafından inşa edilmiş ve mimari açıdan birçok şehre ilham kaynağı olmuştur.

Akropolis- Müzesi

Akropolis müzesi 2009 yılında ziyaret açılmıştır. Tepenin eteğinde, Akropolis’e 300 metre mesafede bulunan bu eşsiz müze, Atina’daki antik Yunanistan’ın en önemli koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapıyor. Müzenin önündeki arkeoloji atölyesinden sonra ünlü mimarlar Bernard Tschumi ve Michael Fortiadis tarafından tasarlanan modern bir binanın şık girişine ulaşıyorsunuz.

Müzede toplam 4.000 paha biçilmez hazine sergileniyor. Doğal ışıkla aydınlatılan kapsamlı sergideki eserlerin çoğu, Akropolis’in arkeolojik alanında kazıldı. Koleksiyon, MÖ 7. yüzyıldan MÖ 5. yüzyıla kadar olan antik dönemi ve MÖ 2. yüzyıldan MÖ 2. yüzyıla kadar olan Klasik dönemi, Athena Tapınağı’ndan birçok heykeli ve bir sütun gibi Erechtheion’un orijinal kadınlarını kapsamaktadır.

Arkeoloji Müzesi

1866 ve 1889 yılları arasında inşa edilen Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi, yalnızca Yunanistan’daki en büyük arkeoloji müzesi değil, aynı zamanda dünyadaki en iyi antik Yunan sanatı koleksiyonlarından biridir. Müze, 19. yüzyılın sonlarında ülkenin dört bir yanından gelen, ülkenin tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini en iyi şekilde temsil eden antik eserlerin toplanması, korunması ve sergilenmesi amacıyla kurulmuştur.

Banaki Müzesi

1930 yılında açılan Benaki Müzesi, Yunan kültürünün antik Yunanistan’dan günümüze nasıl geliştiğini gösteren önemli bir tarihi müzedir. Müze, Antonis Benakis tarafından Yunan devletine bağışlananlar da dahil olmak üzere 45.000’den fazla esere ev sahipliği yapıyor. Müzenin geniş koleksiyonu, MÖ 3. yüzyıldan 20. yüzyılın başlarına kadar olan eserler ve nesneleri içerir. Müzedeki sergiler, eski Benaki aile konağının neoklasik binasında yer alıyor ve kronolojik sıraya göre düzenlenmiş.

Bizans Sarayı

Bizans sanatının en büyük koleksiyonunu göreceğiniz Bizans ve Hristiyan Müzesi, Sırbistan, Bulgaristan, Selanik, Mystras ve Girit’ten birçok eser sergileyen çok büyük bir müzedir. Bizans bölgesinden getirilen 25.000’den fazla eser. 1914’te açılan bu müze binası, Toskana tarzı mimarisiyle dikkat çekiyor ve Kolonaki’nin yakınında bulunuyor. 1948 yılında Toskana Rönesans tarzında inşa edilen bina, Atina mimarisinin en nadide eserlerinden biridir.

Girit Adası

Yunanistan’ın en büyük adası olan Girit, doğal konumu ve güzelliğinin yanı sıra birçok değerli insanı dünyaya getirmiş bir adadır. Bu Ege adası, güzel sokaklarına, evlerine, tarihine ve insanlarına rağmen Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Nikos Kazankakis gibi önemli edebi şahsiyetlere ev sahipliği yapmaktadır, ancak yine de görülmeye ve sevilmeye değerdir

İos Adası

Hala bozulmamış ve keşfedilmeyi bekleyen Yunan adası İos, yorucu bir yılın ardından ideal bir kaçamak olabilir. Kiklad Adaları’nın en dikkat çekici ve en beğenilen adalarından biri olan İos, bembeyaz evleri, muhteşem manzarası ve daha birçok güzel yönü ile ada tatilini sevenlerin gözde destinasyonlarından biridir.

İyon Adaları

Yedi Adalar olarak da bilinen İyon Adaları, denizde tatil yapmayı seven herkesin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biridir. Bu adalar berrak su plajları ile tanınır. Bu plajları görmek istiyorsanız İyon Adaları ilk tercihiniz olmalı.

Korfu Adası

Birkaç gün dinlenmek ve denizin tadını çıkarmak istiyorsanız bu etkileyici komşu ada tam size göre! Türklerin henüz keşfetmediği Yunan adalarından biri olan adada İtalyan etkisi güçlü bir şekilde hissediliyor ve burada kendinizi daha da özel hissedebilirsiniz. Korfu, Yunanistan’ın kuzeybatısında, Arnavutluk sınırında yer almaktadır. İyonya Denizi’ndeki bu şirin ada, ziyaretçilerine çok keyifli bir tatil geçirme fırsatı sunuyor.

Mora

Yunanistan’da keyifli bir tatil geçirmek için bir rota arıyorsanız Mora sizin için çok iyi bir seçenek olabilir. Muhteşem dalış noktaları, yemyeşil lagünleri ve antik kalıntılarıyla Peloponnese, size tatilinizi en iyi şekilde değerlendirme fırsatı sunuyor. İlk Olimpiyat Oyunlarının yapıldığı bu özel toprak parçasında yapacak çok şey bulacaksınız.

Atina başta olmak üzere Yunanistan’ın birbirinden harika kentlerine otobüs yolculuğu yapmak mümkün. Türkiye üzerinden en uygun Yunanistan otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin