Hepimizin bildiği gibi artık etkileri neredeyse yok denecek kadar azalsa da uzunca bir süre boyunca Covid-19 pandemisi ile mücadele ettik. Tüm dünya genelinde birbirinden farklı önlemler ile geçen bu dönemde şüphesiz karantinadan dolayı en çok etkilenen sektörlerin başında seyahat sektörü geliyor. Ancak buna karşın seyahat tam anlamı ile durmuş değil hatta pandeminin etkilerinin ortadan kalkması ile birlikte insanlar keşfetmek için yeni rotalar arıyor. Bu noktada seyahat otoriteleri dünyanın en çok seyahat edilen, en popüler ülkelerini araştırdı. Sonuçlarda Türkiye’nin de listede son derece iyi bir konumda yer aldığını söylemek gerek. İşte dünyanın en popüler 10 turizm ülkesi…

10 . Birleşik Krallık 

Birleşik Krallık, İngiltere son derece köklü tarihe sahip olan Avrupa ülkelerinin başında geliyor. Tartışmasız olarak tarihinin her döneminde dünyanın yönetiminde söz sahibi olan İngiltere bugün gelişmiş bir ülke olarak, tarihi boyunca edindiği neredeyse tüm kültürel mirası günümüze taşıyor diyebiliriz. Turistlerin gözdesi olan Londra, doğal güzellikleri, mimari eserleri, müzeleri ve çok daha fazlası ile kesinlikle görülmesi gereken şehirlerden biri olarak değerlendiriliyor. İngiltere bir seyahatten beklediğiniz her şeyi fazlası ile karşılayabilecek bir ülke. Ülkenin önemli kentlerinde yıl boyunca farklı festivaller ve sanat faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. 

9 . Almanya 

Almanya, bugün Avrupa’nın lokomotifi olarak değerlendirilen son derece gelişmiş bir ülke. Özellikle 2. Dünya Savaşı gibi bir felaketi atlatmış olmasına karşın insanları hayrete düşüren bir hız da toparlanıp, yaralarını saran bu ülke Avrupa’nın son derece köklü tarihe sahip topraklarına ev sahipliği yapıyor. Müzeler, festivaller, modern yapıların arasına gizlenmiş mimari şaheserler, sanat etkinlikleri ve çok daha fazlası Almanya’da ziyaretçilerini bekliyor. Tüm bu nedenlerden ötürü de dünyanın en çok turist alan ülkelerinden biri olmayı sonuna kadar hak ediyor diyebiliriz. 

8 . Tayland

Uzak Doğu’nun bu harika ülkesi son yirmi yılda turizm alanında bir atlet misali koşuyor diyebiliriz. Hafızalardan çıkmayan muhteşem doğal güzelliklerinin yanı sıra son derece uygun fiyatları ve renkli gece hayatı ile de ziyaretçilerini cezbediyor. Seyahat otoriteleri tarafından bir ikon olarak kabul edilen Phuket adası ise yıl içerisinde milyonlarca turisti ağırlıyor. Tayland, altın rengi göz alabildiğinde uzanan kumsalları ile tropikal tatil planı yapanların ilk adreslerinden biri oluyor. Son yıllarda Türkiye üzerinden de en çok ziyaretçi alan ülkelerden biri olduğunu söyleyelim. 

7 . Meksika 

Amerika kıtasının bu yoğun nüfuslu ülkesi, ekonomik refah düzeyi gelişmemiş olsa da egzotik atmosferi ile insanları kendine çekiyor. Ne yazık ki, ülkede büyük güvenlik sorunları olduğunu belirtmek gerek. Ancak uçsuz bucaksız toprakları, kalabalık bir o kadar da renkli şehirleri, hala yaşattıkları dini atmosferi, eşsiz yöresel lezzetleri ve çok daha fazlası ile dünyanın farklı noktalarından milyonlarca turisti kendine çekmeyi başarıyor. Meksika’da eski Amerika’dan kalma çok sayıda tapınak da bulunuyor. 

6 . Türkiye 

 

Türkiye

 

Türkiye, binlerce yıldır bizlere ev sahipliği yapan bu ülke, hiç şüphesiz doğanın insanlığa bir armağanı olarak değerlendirilebilir. Öyle ki, dört mevsimin belirgin şekilde yaşandığı bu ülkenin her bir köşesinde eşsiz bir tarihi mirasa ya da eşsiz bir doğal harikaya rastlamamak mümkün değil. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul ise tartışmasız dünyanın en ilgi çekici şehirlerinden biri. 7/24 durmaksızın akan bu şehirde onlarca farklı kültürden insanı bir arada görmek mümkün. İstanbul sokaklarını gezerken ülkenin her köşesinde enfes lezzetlerini deneyebilir, tarihi yarımda içerisinde keşfe çıktığınız sayamayacağınız kadar çok esere yakından tanıklık edebilirsiniz. 

5 . İtalya 

venedik-italya

Akdeniz iklimi ile süslenmiş bu renkli ülke, uzun yıllardır turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Bu ününü haksız yere de almış değil. Avrupa’nın aydınlanma hareketlerinin başladığı bu ülkede Roma döneminde günümüze değin her tarihi devirden onlarca farklı esere kolayca tanıklık edebilirsiniz. Özellikle Roma kentinin kelimenin tam anlamı ile bir açık hava müzesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Elbette doğal güzellikleri de dillere destan… İtalya’da onlarca farklı sahil kasabasında Akdeniz ikliminin güzelliklerini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. 

4 . Çin  

Önceleri çok tercih edilmiyor olsa da son 20 yılda gösterdikleri inanılmaz teknolojik ve kültürel gelişme ile Çin günümüzde en çok ziyaret edilen ülkelerinden bir tanesi konumunda. Dünya tarihinin bilinen en eski devletlerin biri olan Çin, o kadar çok tarihi esere ev sahipliği yapıyor ki, diğer ülkeler ile kıyaslamak mümkün değil diyebiliriz. M. Ö 3000’li yıllarda dahi düzenli devlet izlerine rastlanan bu topraklar insanlık tarihi kadar eski. Bu nedenle her köşesinde gezilip keşfedilecek bir yapı bulmak mümkün. Muazzam Çin Seddi ise bir turist olarak mutlaka görmeniz gereken yapılardan bir tanesi. Turizm amaçlı oldukça fazla ziyaretçi almasının yanı sıra gelişen ticaret hayatı nedeniyle iş amaçlı ülkeye gelen çok sayıda ziyaretçi de bulunuyor. 

3 . Amerika Birleşik Devletleri 

Amerika hakkında çok bir şey anlatmanın yersiz olduğunu düşünüyoruz. Ülke popüler kültür ürünleri diziler, filmler, kitaplar içerisinde o kadar çok gösteriliyor ki, daha gitmeden tanıyor gibiyiz. Modern dünyanın ikonu haline gelmiş olan New York kenti, gerek iş seyahati gerekse de gezi amaçlı seyahatler için en çok ziyaretçi alan şehirlerin başında geliyor. Son derece geniş toprakları olan bu ülkede ne ararsanız var. Muhteşem doğal alanlar, devam milli parklar, eğlence merkezleri, gece hayatı ve çok daha fazlası. Durum böyle olunca her yıl milyonlarca turisti kendine çekmesi de kaçınılmaz oluyor. 

2 . İspanya

Sıcacık Akdeniz iklimi ve kıpır kıpır latin danslarının ülkesi. İspanya son derece renkli ve sıcakkanlı insanları ile de biliniyor. Madrid ve Barcelona gibi bir turizm ikonu haline gelmiş olan iki şehri bulunan ülkede, yıl boyunca etkinlikler, festivaller, eğlence organizasyonları devam ediyor. Mimarinin en ilginç örneklerine tanıklık edebileceğiniz şehirlerinde gece hayatı neredeyse hiç durmuyor. Kendine özgü lezzetlerini eşsiz doğa harikalarını keşfederken deneyimleyebilirsiniz. Ülkede yer alan çok sayıda müze içerisinde dünyaca ünlü sanat eserlerini de görmek mümkün.

1 . Fransa 

Fransa çok uzun yıllardan bu yana turizmde bir numaralı sıradan indirilemiyor. Şüphesiz bunun üzerinde en büyük etkiyi popüler kültürün neredeyse tüm kanalları aracılığı ile romantizm başkenti olarak lanse edilen Paris kentine ait. Hitler’in dokunmaya kıyamadığı Eyfel Kulesi, bugün tartışmasız dünyanın en ünlü seyahat ikonlarından bir tanesi. Elbette şehirdeki dünyanın en ünlü eserlerinin bulunduğu Louvre Müzesi’ni de unutmamak gerek. Paris’in muhteşem güzelliği ile sınırlı kaldığını söylemek hata olur. Ülkenin kırsal kesimlerinde şarapları ünlü sayısız kasabının, eşsiz doğal güzellikleri ile her yıl binlerce turisti kendine çektiğini söylemek gerek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin