Bugünki yolculuğumuzda dünyanın öbür ucuna Asya kıtasının en uç noktası olan Japonya’nın Tokyo şehrine bir yolculuk yapıyoruz. Hepimizin bildiği gibi Japon kültürü Batı toplumlarınınkinden çok daha farklı bu nedenle de dünyanın diğer yarısında bulunan insanlar için oldukça ilgi çekici olabiliyor. Japonya’nın kendine özgü yaşam tarzını ve kültürünü en iyi keşfedebileceğiniz noktalardan biri ise ülkenin en kalabalık şehirlerinden biri olan Tokyo. Bu milyonlarca insanın bir arada yaşadığı, bir arada yaşarken de teknoloji donatılmış modern bir şehir içerisinde binlerce yıllık geleneklerini ve inançlarını sürdürmeye çalıştığı bir nokta. Şehir modern yapıları ve gelenekleri öylesine usta şekilde harmanlamış ki; gördüğünüzde hayranlık duymamak elde değil. Yüz ölçümü oldukça küçük bir şehir olmasına karşın nüfusu İstanbul’un iki katından daha fazla Tokyo’nun. Bu durumda ister istemez bir kozmopolit şehir yaşamının oluşmasına neden olmuş. Hal böyle olunca bir mega kentin içerisinde onlarca farklı kültürel değeri görmek mümkün olabiliyor. Biz de gezginlerin Tokyo’da geçirecekleri zaman boyunca şehrin güzel detaylarını kaçırmamaları adına Tokyo’nun gezilecek yerlerini kısaca derledik. 

Kitanomaru Park

Park, Tokyo haritasını elinize aldığınızda tam olarak ortasında yer alıyor. Japonların, bitki düzenleme sanatı ile hayat verdiği bu park aynı zamanda Edo döneminde dünyanın en büyük sarayı olan İmperial Palace’a ev sahipliği yapıyor. İmparator ve ailesinin yaşadığı bölümü görebilmek için zamanlamanızı oldukça iyi ayarlamanız gerek zira yalnızca imparatorun doğum gününde alana giriş izni veriliyor. Harika bahçe düzenlemesi, oldukça geniş açık alanı ve temizliği ile huzur dolu saatler geçirmenizi sağlayan Kitanomaru Park, Tokyo seyahatinizin ilk durağı olabilir. 

Ueno Park

Tokyo’nun kuzeyinde yer alan Uneo Parkı, şehrin en ünlü noktalarından bir tanesi. Kitanomaru Parkı kadar büyük olmasa da inanılmaz bahçesi ve alan içerisinde yer alan tapınakları ile çok sayıda insanı ağırlıyor. Farklı tapınaklarda dua eden insanlar bu alanın günün her saatinde renkli ve hareketli olmasına neden oluyor. Kimi zaman sakin müzikler eşliğinde yürümenin yanı sıra farklı inanışlara ev sahipliği yapan tapınakları görmek istiyorsanız bu parkı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Tokyo National Museum 

1872 yılında kurulmuş olan Tokyo National Museum şehrin en eski müzesi. Böylesine köklü bir müze içerisinde Japonya tarihine dair merak ettiğiniz ne varsa görebiliyorsunuz. Ulusal müze, “Honkan, Töyökan, Hyökeikan, Heiseikan, Höryü-ji Hömotsukan” isimlerinde beş ana bölümden oluşuyor. Burada yer alan Japon kültürüne ait kılıç ve silah sergisi dünyanın farklı noktalarından pek çok ziyaretçinin ilgisini çekiyor. 

Yoyogi Park

Tokyo’nun en ünlü ve en büyük parklarından biri olan Yoyogi Park içerisinde Meji Tapınağı da yer alıyor. Ayrıca Meji hazinesi koleksiyonunu görebileceğiniz Meji Tapınağı Hazineleri Müzesi yer alıyor. 

Harajuku

Harajuku bölgesi Yoyogi Parkı’nın oldukça yakınında yer alıyor. Bu bölgeyi Türkiye’nin İstiklal Caddesi olarak düşünebilirsiniz. Hemen hemen fikirden, farklı tarzdan insan yoğun bir kalabalık oluşturarak caddediyi dolduruyor. İlk görüşte bir şok yaşayacağınız kesin zira cadde üzerinde yer alan çok kostüm dükkanı size insanların neden böyle giyindikleri konusunda bir fikir verecektir. Oldukça renkli görüntülere ev sahipliği yapan bu caddeyi seyahat planınıza katmayı unutmayın. 

Odaiba 

Harita üzerinde pek dikkat çekmese de Tokyo gibi kalabalık bir şehirde böylesine düzenli ve temiz bir plajı bulmak oldukça zordur. Ancak Tokyo insanları bunu başarmış. Odaiba, yaklaşık bir asır önce savunma amaçlı olarak yapılmış yapay bir ada. Burada yer alan parkı aştıktan sonra karşınıza çıkan sahil ise yerel halk arasında oldukça meşhur. Ancak denize girmenin yasak olduğunu bildirmek gerek. 

Tokyo şehrine tam olarak dahil olmasa da şehir yakınlarında olan ve buraya kadar yol katetmişken mutlaka görmeniz gereken yerlerde var. Tokyo ziyaretçilerinin şehirdeki zamanlarını tüketmeden önce, “Kamakura, Fuji, Hakone” Tokyo dışında kalan fakat kolayca ulaşım sağlanabilen yerleri de görmelerini tavsiye ederiz. 

En kısa zamanda en neşeli seyahatlerinizi gerçekleştirmek için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin