Gezginler olarak bizleri dünyanın bir ucundan bir ucuna yolculuk yapmaya iten nedir? Bu sorunun cevabı herkes için çok farklı olabilir elbette. Hatta öyle ki, kimi zaman okuduğumuz bir kitap kimi zamansa izlediğimiz bir film birden harika bir yolculuğa çıkmak için neden olabilir. Peki, alışveriş bu nedenlerden biri olabilir mi? Kabul edelim ya da etmeyelim, hepimiz alışveriş yapıyoruz. Hatta bazıları için alışverişin vazgeçilmez bit tutku olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aynı zamanda alışverişin harika bir depresyon ilacı olduğundan da bahsetmek gerek. Herkesin kendine özgü bir alışveriş merakı var ve dünyanın farklı noktalarında istediğiniz ürünlerin en iyi satış noktalarını bulabiliyorsunuz. Bu nedenle alışveriş kimi zaman gezginlerin yolculuklarını tetikleyen bir olgu oluyor. Bizler de sizler için dünyanın farklı alışveriş noktalarını ve oralarda neler bulabileceğinizi kısaca listeledik.

İçerikteki Konular

Tokyo

Eğer benim gibi Japon animelerinin bir hayranı iseniz Japonya sizin için dünyanın en ilgi çekici noktalarından biri haline geliyor. Ancak Japonya’da alışveriş söz konusu olduğu zaman alınacak çok şey var. Kendimizi kısıtlamanın bir anlamı yok öyle değil mi? Eğer elimde olsaydı Japonya’nın sembolü haline gelmiş kiraz ağaçlarından birini alır, baharın sembolü olarak şehrin en güzel noktalarından birine yerleştirmek isterdim. Ne yazık ki bu tatlı bir hayal. Ancak Tokyo’dan seramik ürünler, elektronik eşyalar, bakım ve güzellik ürünleri, tekstik ve hazır giyim, yeşil çay, saki, kimono, ev kokuları ve çeşitli origami ürünleri satın alabilirsiniz. Tokyo şehri söz konusu olduğunda alışverişinizi şehrin Ginza, Shinjuku, Harajuku, Shibuya, Asakusa gibi alışveriş noktalarından yapabilirsiniz.

Milano

Dünyada moda kelimesini ağzımıza aldığımızda aklımıza ilk gelen şehir Milano oluyor. Moda endüstrisinin başkenti denilebilir İtalya’nın bu şehri için. Dünyanın her yerinden sayısız model burada bir kez olsun podyuma çıkmak için bir hayli emek sarf ediyor. Milano bu nedenle dünyanın en saygın markalarının ürünlerini rahatlıkla bulabileceğiniz ve doğal alarak alışveriş yapabileceğiniz eşsiz bir şehir. Şehirde, kahve, moda ürünleri, özgün tasarım ile dikkat çeken tekstil ürünleri, ayakkabı, çanta, heykel, resim satın alabilceğiniz ürünler arasında. Milano’da, Excelsior Milano, Scalo Milano, Piazza Portello, Serrevalle Designer Outlet, Fiera Di Senigalia gibi alışveriş noktalarından alışveriş yapabilirsiniz.

Londra

Yüzlerce yıllık İngiltere medeniyetinin şüphesiz en gözde şehri Londra, aynı zamanda Avrupa’nın da en önemli şehirlerinden bir tanesi. Londra’nın özelliklerini yazmaya kalksan buradan Londra’ya yol olur diyoruz ve konumuza geri dönüyoruz. Şehir aynı zamanda dünyanın en gözde alışveriş şehirlerinden bir tanesi. Londra’da dünyanın en saygın markalarının ürünlerini bulmanız mümkün. Biliyorsunuz ki dünyanın en pahalı caddelerinden biri de Londra’da bulunuyor. Londra’da alabileceğiniz ürünler arasında, viski, tekstik, kişisel vakım ve güzellik, vintage ürünler ve ayakkabı yer alıyor. Londra’da, “Portobello Road Market, Petticoat Lane Market, Camden Market,” gibi alışveriş merkezlerinden alışverişinizi yapabilirsiniz.

Dubai

Dubai dünya üzerine sonradan inşa edilmiş bir şehir. Neticesinde ise harcanılan büyük yatırımların karşılığının çıkması için adeta bir alışveirş merkezine çevrişmiş durumda. Özellikle Türkiye’den gelen ziyaretçilerinin elektronik ürünler için alışverişini burada yapması bilindik bir durum. Dubai’den, elektronik ürünler, hem yüksek yüksek bütçeli moda ürünler hem de ucuz ürünleri, güzellik ve kişisel bakım, baharat satın alabilirsiniz.

Paris

Paris tüm gezginlerin hayatında bir kere de olsa uğramak istediği yerlerden biri kesinlikle. Romantizm doğduğu ve zirveye çıktığı bir şehir diyebiliriz burası için. Zaman içerisinde öylesine popüler hale gelmiş durumdaki günümüzde aynı zamanda harika bir alışveriş kenti olarak da biliniyor. Evet, Paris dediğimizde aklımıza gelen yüksek sosyote oluyor ancak durum böyle değil. Bu şehir de dünyaca ünlü markaların birbirinden harika ürünlerini kolaylıkla bulabileceğiniz doğru ancak aynı zamanda gün batımında içerisinde kaybol isteyeceğiniz sokaklarında uygun bütçeler için de harika alışveriş fırsatları sunuyor.

Madrid

Her zaman söylüyorum ki İspanya kesinlikle en güzel Akdeniz ülkelerinin başında geliyor. Alışveriş için dahi olmasa da gezilip görülmesi gereken yerlerden biri Madrid. Bu şehirde hem yüksek fiyatlı ürünleri hem de ekonomik bütçelere uygun alışveriş ürünlerini bir arada bulmanız mümkün. Akadeniz bu cıvıl cıvıl kentinden, baharat, özgün ve renkli giyisiler, ayakkabı ve çantalar, şarap, zeytinyağı alabilirsiniz.

En kısa zamanda listemizde yer alan yerlere bir seyahat düzenlemek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin