Prag, birçok seyahat severin en yakın zamanda ziyaret etmek isteyeceği dünyanın sayılı şehirlerinden bir tanesi. Ancak bugün bu şehrin seyahati de yakından ilgilendiren farklı bir özelliğine değineceğiz. Prag aynı zamanda alışveriş severlerinde son derece rağbet gösterdiği şehirlerden bir tanesi. Modern ürünlerin yanı sıra yerel ürünlerinde ön planda olduğu Prag içerisinde her türden ürünü bulup doyasıya alışveriş yapmanız mümkün. Tabi bunu yaparken şehri gezmeyi ve her fırsatta eğlenmeyi de unutmuyoruz.

Prag’da alışveriş yapmak için bilmeniz gereken ilk şey elbette ki ülkenin para birimi. Prag içerisinde Çek Korunası kullanılıyor. 1 TL 12 çek korunasına karşılık geliyor. Çek korunasının banknot sistemi Türkiye ile oldukça benzer. 20, 50,100 şeklinde ilerliyor. 2004 yılında Avrupa birliği ülkelerinden biri haline bölge para birimini euro yapmamakta ısrarcı olmuş. Küçük bir tavsiye olarak bahsetmekte fayda var ki mümkünse tüm paranızı küçük banknotlar şeklinde tutmanızda fayda var. Bunun nedeni ise alışveriş yapacağınız bazı yerlerin tutumu ile ilgili. Çeşitli güvenlik nedenleri ile bazı alışveriş noktaları 1000 ve 5000 gibi oldukça değerli tek banknotları kabul etmeyebiliyor. Aynı zamanda ülkede hemen bir alışveriş turuna başlamadan önce ihtiyacınız olacak en önemli şeylerden bir tanesi de döviz bozdurma merkezi olacak. Çünkü bu şehre seyahat etmeden önce Çek korunası bulmak neredeyse imkansız. Sorun bununla da bitmiyor. Prag’a vardıktan sonra elinizdeki para birimi Çek korunasına çevirirken dikkatli olmalısınız. Saygın bankaları yada isim yapmış döviz bozdurma merkezlerini tercih etmelisiniz.

Prag’ alışveriş için gidiyorsanız banka kartlarınız ve kredi kartlarınız sizin bir nevi süper kahramanınız olacak demektir. Neyse ki ülke içerisinde özellikle alışveriş alanında kredi kartı geçerliliği çok yüksek. Paranızın tamamının nakit olarak bulunmasında daha kolay ve güvenli bir durum. Tabi şehre seyahat etmeden önce kartlarınızın yurt dışı kullanımına açık olduğundan emin olmakta fayda var.

Hediyelik eşya için Prag’a gitmek…

İnsan bir hediyelik eşya almak için ülke değiştirir mi? Bunun hayatta pek de mümkün olmadığından bahsedebiliriz. Elbette doğru bir önerme ancak buradaki küçük ve şirin, şehrin içine kaynamış hediyelik eşya dükkanlarını gördüğünüzde, “Hediyelik eşya bahane, seyahat şahane” deyip geçiyoruz. Prag’ın hem geleneksel ürünleri hem de dünyanın sayılı markalarının modern ürünlerini bulabileceğiniz bir yer olduğundan bahsetmiştik. Bu nedenle herhangi bir şekilde kendinizi kısıtlamanıza gerek kalmıyor. Sevdiklerinize buradan getirebileceğiniz en popüler alışveriş ürünleri arasında ise, lal taşı, kristal süsler, Prag kuklaları bulunuyor. Tabi ki bu ürünlerin yanında alışık olduğumuz  gibi şehre özel tasarlanmış kupalar, t-shitler vb. hediyelik ürünler de satın alabilirsiniz.

Prag’da Doyasıya Alışveriş Yapabileceğiniz Bölgeler

Aslında fazlası ile uzun uzadıya düşünmenizi gerektirecek bir şehir değil Prag. Seyahat ve alışveriş için birkaç gün ayırmanız yeterli. Orta büyüklükte bir Avrupa şehri olduğu için birbirine yakın olan alışveriş bölgeleri arasında dolaşarak kolaylıkla aradığınız ürünleri bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra kesinlikle doyasıya bir alışveriş için gitmeniz gereken Na Prikope Caddesi şehrin alışveriş için en güzel bölgelerinden bir tanesi. Bu alan Karl Köprüsü ile Eski Şehir Meydanı arasında yer alıyor ve çok sayıda dükkana ev sahipliği yapıyor.

Na prikope Caddesi, bir nevi bizim İstiklal caddemiz olarak düşünülebilir. Burada bulunan pek çok butik işletme alışveriş merkezi içerisinde dünyanın sayılı markalarına ait ürünleri kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Ayrıca bu hareketli caddeyi gezerek alışverişin tadını çıkarmak seyahatinizi daha eğlenceli bir noktaya çıkarıyor. Yerel halkın arasında cadde üzerinde özellikle Prag’ın alışık olmayanları titreten soğuk havasında gezerken çok sayıda alışveriş meraklısı turistin de size eşlik ettiğini görebiliyorsunuz. Hemen bu caddenin yakınlarında bulunan Wenceslas Meydanı’da alışveriş yapabileceğiniz başka bir bölge. Ancak Wenceslas bölgesi içerisinde, otel, cafe, restoran, döviz merkezi gibi şehirdeki problemlerinizi çözüme kavuşturabileceğiniz daha fazla mekan yer alıyor.  Özellikle kış aylarında gidenler için konaklamak adına şehrin bu bölgesinde, yüksek bir konumda otel ayarlamak ve Prag’ın beyaz pamuksu karlar ile kaplanmış görüntüsü deneyimlemek hafızalarda unutması zor lezzetler bırakacaktır.

Prag yada dünyanın diğer ucunda herhangi bir nokta, alışveriş ve seyahat tutkunuzu harmanlayarak hayatınıza renk katmak için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden uçak bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin